Simit Poğaça Simit poğaça, kahvaltı sofraları ve çay saatleri için ideal, yumuşacık ve son derece lezzetli bir poğaça tarifidir. Kabul günlerinizde ve diğer davetlerinizde güvenle hazırlayabilirsiniz. Muhteşem görünüşü, nefis kokusu ve lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Denenmiştir, mutlaka hazırlamanızı tavsiye ederiz. Kolay gelsin. Simit Poğaça Malzemeleri
İçi İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Simit Poğaça Nasıl Yapılır? Sütü cezveye alarak elinizi yakmayacak şekilde ısıtın. Hamur karıştırma kabına boşaltın. Üzerine yumurtayı, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın. Mayayı, tuzu ve şekeri ilave edip maya içerisinde tamamen çözülünceye kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerine bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Bir tabağın içinde peynir ile maydanozu harmanlayın. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizin içi ile yuvarlayarak bezeler oluşturun. Bu bezeleri elinizin ortasında bir miktar yassılaştırın ve içine peynirli harçtan koyup tekrar yuvarlayarak badem şeklini verin. Geniş bir tabağın içinde pekmez ile suyu karıştırın ve poğaçayı önce pekmeze daha sonra ise tavada kavurmuş olduğunuz susama batırdıktan sonra, yağlanmış veya altına yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak şekilde sıralayın. Bıçak ile poğaçaların üzerine yanlamasına iki çizik atın. Hamur tamamen bittiğinde bu ölçüler ile yaklaşık 2 tepsi poğaça çıkacaktır. Hazır olan simit poğaçaları, 250 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun. |