Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi

Simit, özellikle her yaştan insanın severek tükettiği bir hamur işidir. Çoğunlukla sokak köşelerinde, parklarda, okul önlerinde veya pastanelerde simit bulmak mümkündür. Simit, sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ara öğünlerde ise yanına peynir, domates ve salatalık ekleyerek harika bir atıştırmalık haline gelir. Erken saatlerde iş başı yapan çalışanların sabah çayının yanında mutlaka simit bulunur. Dışarıdan hazır olarak aldığımız çıtır simiti, evinizde kolayca yapabilirsiniz. Çocuğu okula giden her annenin beslenme menüsünde simit mutlaka yer alır. Evde kendi ellerinizle çocuklarınızın beslenmesi için çıtır simit tarifi ile mükemmel simitler pişirebilirsiniz. Hatta eve gelen misafirlerinize sabah kahvaltısında simit ziyafeti yaşatabilirsiniz. Dışarıdan aldığınız sıcak ve çıtır simiti evde denemek istemez misiniz? İşte çıtır simit tarifi.

Çıtır Simit Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilogram elenmiş beyaz un
  • 15 gram tuz
  • 10 gram yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (mayalamak için)
  • Yeterli miktarda ılık su

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • Susam

Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle yaş mayayı bir kaseye alın ve üzerine toz şeker ile bir miktar ılık su ekleyerek mayanın kabarmasını sağlayın. Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin, tuzu ve kabaran mayayı ilave edin. Ilık suyu yavaşça ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Çıtır simidi yaparken en önemli aşama yoğurma kısmıdır. Yoğurma işlemini biraz uzun tutun ve sert bir hamur hazırlamaya gayret edin. Normalde kulak memesi yumuşaklığında bir hamur istenir, ancak çıtır simitte biraz sert bir hamur hazırlamak gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Hamur dinlenirken, bir tencereye üzüm pekmezi ile suyu ekleyip karıştırın. Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra göz kararı büyüklükte bezeler alın ve simidin şeklini verin. Simidi kapattığınız ucun açılmaması için iyi birleştirmeniz gerekir. Hazır olan simitleri pekmezli suya batırıp çıkardıktan sonra susama bulayın ve simitlerin birbirine değmemesi için yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında simitleri pişirin. Simit fırında çok hızlı piştiği için başında bekleyin, aksi halde simitler yanabilir ve emekleriniz boşa gidebilir. Fırında pişen simitleri çıkardıktan sonra servis tabağına alın. Yanında peynir, domates ve salatalık eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Çay

Simit Çay

Güncel

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Güncel

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?