Kurabiye simit, geleneksel olarak yıllardır mutfaklarımızda yer alan dayanılmaz bir lezzettir. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamalarında çayın yanında keyifle tüketilen, gevrek ve ağızda dağılan harika bir tariftir. Çocukların da çok severek tükettiği bu kurabiye türü, hemen hemen her evde sıkça yapılan bir atıştırmalıktır. Şimdi, tuzlu ve tatlı olarak yapabileceğiniz kurabiye simit için gerekli malzemeler ve yapılışından bahsedelim. Kurabiye Simit İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Kurabiye Simit Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap ayarlayın ve oda sıcaklığında beklemiş margarini kabın içerisine alın. Ardından sıvıyağ, yumurta, su ve sirkeyi ekleyerek karışımı güzelce karıştırın. Karışımın içerisine tuz ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sonrasında azar azar un ekleyerek karışımı yoğurmaya devam edin. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye ve yoğurmaya devam edin. Hazırlanan hamuru küçük parçalara ayırın ve her hamur parçasını bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Açılan hamuru, çay bardağı veya su bardağı yardımıyla yuvarlak şekilde kesin ve ortasından küçük bir yuvarlak aparat ile delik açın. Hazırlanan hamurları yumurtaya bulamak için küçük bir kase içerisine yumurtayı kırıp karıştırın. Kurabiye simit hamurlarının ön tarafını yumurtaya bulayarak fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine bolca susam serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kurabiye simitler kızarana kadar pişirin. Gevrek ve ağızda dağılan kurabiye simitlerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun. |