Simit Börek Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, kendi açtığınız yufkadan da bu böreği yapabilirsiniz. Bunu yapmak hem daha lezzetli olacaktır hem de daha sağlıklı bir seçenek sunar. Simit börek, adı üstünde simide benzer. Her bir yufkadan dört adet börek çıkmaktadır. Gelecek konuklarınızın sayısına göre yufka miktarını ayarlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sunumu kolay olan bu börek, sonradan kesme derdi olmadan servis edilebilir. Böreğimizi peynirli harç kullanarak hazırladık. Bu malzemeyle börek piştiğinde daha çıtır ve lezzetli olur. Ancak ıspanaklı, patatesli, kıymalı, patlıcanlı gibi farklı iç malzemeleri de kullanabilirsiniz. Yufkanız hazırsa hemen simit börek yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Simit Börek İçin Gereken Malzemeler
Böreğin İç Harcı İçin
Üzerine Sürmek İçin
Simit Börek Nasıl Yapılır? Önce börek için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Bir kasenin içine yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, yumurtaları kıralım. İçine sütü ve sıvı yağı ekleyerek iyice malzemeler karışana kadar çırpalım. Gerekirse karıştırıcı kullanabilirsiniz. Tezgahın üzerine yufkanın birini açın. Bunu dörde üçgen şeklinde bölün. (+) şeklinde bölmelisiniz. Bu yufka parçalarının her yerine hazırladığınız sosu bolca sürün. Üçgen şekildeki yufkaların geniş olan kısmına iç harcından koyacaksınız. Bu nedenle hemen beyaz peyniri ezerek, karabiber ve kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın. Peyniriniz lezzetliyse böreğiniz de daha güzel olur. Bundan yeterince yufkanın geniş yerine koyun. Her bir parçayı rulo şeklinde sararak, simit şeklinde yuvarlayın. Uç kısımlarını birbirine geçirin. Fırında böreği pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra hazırlanan simit börekleri içine yerleştirin. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son olarak kasede yumurta sarısı, zeytinyağı ve pekmez karışımıyla hazırladığınız üst malzemesini simit böreklerin üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıttıysanız hemen tepsiyi fırına atın. Üzerleri kızarınca simit börek de pişmiş olur. Fırından alarak, ilk sıcaklığı geçince hemen ikramınızı yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |