Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, kendi açtığınız yufkadan da bu böreği yapabilirsiniz. Bunu yapmak hem daha lezzetli olacaktır hem de daha sağlıklı bir seçenek sunar. Simit börek, adı üstünde simide benzer. Her bir yufkadan dört adet börek çıkmaktadır. Gelecek konuklarınızın sayısına göre yufka miktarını ayarlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sunumu kolay olan bu börek, sonradan kesme derdi olmadan servis edilebilir. Böreğimizi peynirli harç kullanarak hazırladık. Bu malzemeyle börek piştiğinde daha çıtır ve lezzetli olur. Ancak ıspanaklı, patatesli, kıymalı, patlıcanlı gibi farklı iç malzemeleri de kullanabilirsiniz. Yufkanız hazırsa hemen simit börek yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Simit Börek İçin Gereken Malzemeler

  • 6 adet yufka (Bununla 24 adet simit börek çıkacak)
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısını böreğin üzerine ayırın)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik tercihen zeytinyağı

Böreğin İç Harcı İçin

  • 250 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi

Simit Börek Nasıl Yapılır?

Önce börek için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Bir kasenin içine yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, yumurtaları kıralım. İçine sütü ve sıvı yağı ekleyerek iyice malzemeler karışana kadar çırpalım. Gerekirse karıştırıcı kullanabilirsiniz. Tezgahın üzerine yufkanın birini açın. Bunu dörde üçgen şeklinde bölün. (+) şeklinde bölmelisiniz. Bu yufka parçalarının her yerine hazırladığınız sosu bolca sürün. Üçgen şekildeki yufkaların geniş olan kısmına iç harcından koyacaksınız. Bu nedenle hemen beyaz peyniri ezerek, karabiber ve kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın. Peyniriniz lezzetliyse böreğiniz de daha güzel olur. Bundan yeterince yufkanın geniş yerine koyun. Her bir parçayı rulo şeklinde sararak, simit şeklinde yuvarlayın. Uç kısımlarını birbirine geçirin. Fırında böreği pişireceğiniz tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra hazırlanan simit börekleri içine yerleştirin. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son olarak kasede yumurta sarısı, zeytinyağı ve pekmez karışımıyla hazırladığınız üst malzemesini simit böreklerin üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıttıysanız hemen tepsiyi fırına atın. Üzerleri kızarınca simit börek de pişmiş olur. Fırından alarak, ilk sıcaklığı geçince hemen ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Simit Çay

Simit Çay

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çay Simit

Çay Simit

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri