Kandil simidi;ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim.Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye(Regaip,Miraç,Berat,Kadir,Mevlit) kandil geceleri adı verilir.Bu gecelerde yapılan ibadetler haricinde ikramlarda yapılmıştır.Parmak kalınlığında susamlı yada susamsız simitler yapılmıştır.Bu simitler kandil gecelerinde yapıldığından adı kandil simidi olarak kalmıştır.Günümüzde artık her fırında ve her gün temin edilmesi mümkündür.
Kandil simidi, simidin minyatür halidir.Yağ ve karbonhidrat açısından zengindir.Kilosuna dikkat eden bayanlar için 100 gram kandil simidi 477 kal. olduğunu söylemekte fayda vardır.
2 adet yumurta sarısı (aklarını atmayınız üzeri için lazım)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
Üzeri İçin;
2 tane yumurta akı
susam yada çörek otu
Kandil Simidi Yapılışı;
İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayıralım.Geniş karıştırma kabına yumurta sarısını aktaralım ve sırasıyla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim.Karıştırarak malzemeleri birbirleriyle harmanlayalım.Bu esnada geç ısınan bir fırınımız varsa bize kolaylık olsun ve zamandan kazanmamız için fırınımızı 200 dereceye getirerek ısınmasını sağlayalım.Malzeme karışımına geri dönerek son malzemelerimiz olan un ve kabartma tozumuzu bir elek yardımıyla (un içinde topaklanma olabilir bunu önlemek için) azar azar eleyerek malzememize ilave edelim.Oluşan harcımızı kulak memesi kıvamında ve elimize yapışmayacak şekle gelene kadar yoğuralım.
Kıvama gelen hamurumuzu tezgahımıza yada geniş bir alana alarak küçük parçalara ayıralım.Genelde ceviz büyüklüğünde olması ideal olanıdır. Kopardığımız parçaları tek tek yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar haline getirip daire şekli olması kaydıyla uçlarını birleştirelim.Bu şekilde kandil simidinin görüntüsünü elde etmiş olduk.Geri kalan tüm hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayalım.
Fırın tepsisini yağlayarak yada altının tutmasından korkuyorsanız yağlı kağıt sererek oluşan minyatür kandil simidlerimizi ilk önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batıralım ve tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.Önceden ısınmış fırında simitlerin üzeri kızarana dek pişirelim (25 dk yeterli).Soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 23.04.2021 21:03:28
Kandil Simidi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Rüyada Simit Almak
Rüyada simit almak, rüya sahibine bolluk, bereket ve hayır getirecek bir iş yapmasına delil sayılmaktadır. Rüya sahibi, ile ilgili hayırlı olacak bir seçim yapacak ve nihayetinde esenlik bulup, rahata kavuşacak demektir. Problemlerin sona ermesi, huz...
Rüyada Simit Yemek
Rüyada simit görmek, Rüyada simit görmek bir rivayete göre hayırlı işlere nimete bolluk ve berekete hayır getirecek is yapmaya hayatıyla ilgili bazı kararlar alıp esenlik bulacağına sıkıntılarından kurtulup rahata ereceğine, huzura bol kazanca fer...
Simit Hamuru
Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simidi sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, acıktığınız an ayak üstü bile tüketebilirsiniz....
Simit Ekmeği
Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerlerine benzese de, en önemli fark nohut mayası ile hazırlanmasıdır. Nohut mayası eskiden çok fa...
Mayasız Simit Tarifi
Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerimiz canı simit isteyen çocuklarımız için oldukça pratik bir şekilde hazırlayabiliriz. Sizin de t...
Ankara Simidi
Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın geleneksel Türk mutfağına kadar uzan bu lezzet çağlar boyunca özelliğini ve popülerliğini hiç ...
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağılır ve mükemmel bir lezzeti vardır. Yiyen herkesi kendine hayran bırakan bu enfes sirkeli tuzlu s...
Simit
Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır. Üzeri susamlı halka şekilde bir görünümü vardır. Kaşar Peynirli Simit Malzemeler:1,5 su bar...
Rüyada Simit Görmek
Rüyada simit görmek, kişilere ve yaşadıklarına göre farklı tabirlerle yorumlanmaktadır. Rüyada simit görmek kişinin yaptığı iyilikleri yorumlandığı gibi özel hayatı ile ilgili de anlam kazanır. Rüya sahibi evli ise, eşinin kendisi için hayırlı olduğu...
Sütlü Simit Tarifi
Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçiminde ki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanistan' da sıkça özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmektedir. Balkanlarda yer alna bir çok...
Simit Çeşitleri
Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti yaşayabilirsiniz. Özellikle okula giden çocuklara sahip anneler için çeşitli simit tarifleri oldu...
Pekmezli Simit
Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde zorluk çekilmektedir. Annelerin imdadına ise pekmezli simit yetişmekte olup çocuklara ancak...
Rüyada Simit Almak
Rüyada Simit Yemek
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Simit
Rüyada Simit Görmek
Sütlü Simit Tarifi
Simit Çeşitleri
Pekmezli Simit
Simit Fırını
Açma Simit
Gevrek Simit Tarifi
1 Simit Kaç Kalori
Pastane Simidi
Tuzlu Simit
Evde Simit Yapımı
Simit Peynir
Kandil Simidi
Simit Kurabiye
Mayalı Simit
Çay Simit
Yarım Simit Kaç Kalori
Çıtır Simit Tarifi
Susamlı Simit
Mahlepli Simit
Kaşarlı Simit
Ev Yapımı Simit
Popüler İçerik
Simit Fırını
Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımcıla...
Açma Simit
Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simi...
Gevrek Simit Tarifi
Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sab...
1 Simit Kaç Kalori
1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pra...
Pastane Simidi
Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak g...
Tuzlu Simit
Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misaf...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2022