Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahvaltılarında değil öğün aralarında açlık hissi duyduğunuz her an tüketebileceğiniz bir lezzet. Fakat sabah kahvaltılarında çay simit keyfi bir başkadır. Bu makalemizde gevrek simit tarifi, yapılışında kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Gevrek Simit Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
Gevrek Simit Üzeri için
  • 2,5 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 fincan su
  • Kavrulmuş susam (Özellikle simit için özel susam satılmakta)
Gevrek Simit Nasıl Yapılır?

İlk olarak 5 su bardağı unu yoğurma kabına alalım. Daha sonra kuru mayayı, şekeri, tuzu ilave edelim ve yardımıyla karıştıralım. Ardından suyu ve sıvı yağı da ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Gerek görüldüğü zaman unu ilave etmeye başlayabilirsiniz. Yani hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un edilmesi gerekir. Daha sonra hazırlanan hamurdan parçalar alarak elimizle tezgâhta uzatıp simit şeklini oluşturalım. Hazırlanan simit hamurlarını yağlı kâğıt serili olan tepsiye dizelim ve üzerini kalın havlu peçeteyle kapatalım. Çok hafif ıslatalım ve üzerine tekrar temiz bir örtü serelim. Bu işlem hazırlanan hamurun daha çabuk mayalanmasını ve iyi olmasını sağlar. Mayalanma işlemi yaklaşık olarak 45 dakika olmalıdır. Daha sora ayrı olarak pekmezli su ve susamı hazırlayarak ilk önce pekmezli suya batırın ve sonra susama bulayarak tekrar tepsiye yerleştirin. Tabi bu işlemi yaptığınızda dikkatli olarak ve iki elimizle kavrayıp yavaşça yapmalısınız. En son olarak ise fırını 180 dereceye getirelim, simit hamuru olan tepsiyi fırına sürelim ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kontrollü pişirelim. Pişen simitler fırın içerisinde kontrol edilip öyle fırından alınması gerekir. Aksi taktirde simitler hamur kalabilir. Bu şekilde gevrek simit tarifi tamamlanmış oldu.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çay Simit

Çay Simit

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Güncel

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Güncel

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çay

Simit Çay

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri