Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit

Sucuklu simit, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Özellikle öğün atlatmak için sıkça tercih edilen simit, günümüzde sade olarak değil, farklı malzemelerle zenginleştirilerek servis edilmektedir. Bu tarifler arasında sucuklu simit, kaşarlı simit, sosisli simit gibi çeşitler bulunmaktadır. Genellikle dışarıda simit kafelerinde tüketilen sucuklu simidi evde yapmak ise sanıldığından çok daha kolaydır. Kıvamında mayalı bir hamur hazırlayıp, arasına sucuk ve kaşar peyniri koyarak fırında pişirmeniz yeterlidir. Özellikle hafta sonu sabah kahvaltılarında ailenize bu mükemmel lezzeti hazırlayıp ikram edebilirsiniz. Pazar kahvaltılarında hoş sohbetler yaparken, sucuklu simidin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer hala sucuklu simit tarifini denemediyseniz, en kısa zamanda denemelisiniz.

Sucuklu Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 5 su bardağı un

İçi İçin

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri rendesi

Üzerine

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek tabağı dolusu kavrulmuş susam

Sucuklu Simit Nasıl Yapılır?

İlk olarak simidin susamını kavurmak için teflon tavada, altını fazla açmadan, susamları 10 dakika kadar kavurup soğuması için bir kenara bırakalım. Simidin hamurunu yoğurmak için geniş bir yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip parmak uçlarımızla karıştıralım. Karışımın üzerine bir miktar un eleyerek kuru mayayı serpelim ve hafif karıştırdıktan sonra yavaş yavaş un ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelince, 30-40 dakika mayalanması için bekletelim. Serin bir yerde mayalanacaksa üzerini mutlaka örtmeliyiz. Bu arada sucukları ufak parçalara doğrayıp üzerine kaşar peynirini rendeleyerek karıştıralım. Üzüm pekmezini su ile açarak geniş bir tabağa alalım. Mayalanmış hamurdan avuç içi büyüklüğünde parçalar alarak oval bir şekilde açalım. Hazırladığımız sucuklu harcı kenar kısımlarına yerleştirip rulo şeklinde saralım. Simidi iki kenarından tutarak önce pekmezli suya, ardından kavrulmuş susama batıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra simitleri sıkıştırmadan yerleştirelim. 180 dereceye ayarladığımız fırında pişirmeden önce 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim. Ardından fırını açıp 35-40 dakika kadar, üzeri kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Güncel

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Çay Simit

Çay Simit

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı