Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi Sirkeli tuzlu simit, görüntü olarak kandil simidine benzese de, kendine özgü eşsiz bir tada sahiptir. Kıtır kıtır dokusu ile ağızda dağılır ve mükemmel bir lezzet sunar. Yiyen herkesi kendine hayran bırakan bu enfes sirkeli tuzlu simidin tarifi oldukça kolaydır. Bir kez denedikten sonra, sizin de bu tarifin müdavimi olacağınıza eminim. Özellikle çay saatlerinde mükemmel uyum sağlayan bu tarif, uzun süre bayatlamaz ve buzdolabında saklanabilir. Şimdi, bu enfes sirkeli tuzlu simit tarifini yapmaya başlayalım. Gerekli Malzemeler
Hazırlık Aşamaları 1. Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini alın. Üzerine karbonat ve sirkeyi ilave edin ve kabarması için bekleyin. 2. Yumurtalardan birini ve diğerinin sadece sarısını ilave edin. Beyazını üstüne sürmek için ayırın. 3. Tuz, şeker ve sıvı yağı ekleyin. Unu azar azar ilave ederek çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur elinizden ayrıldığında hazır demektir. 4. Hamurdan küçük parçalar koparın ve simit şekli verin. Susama bulayın. 5. Yağlı kağıt serilmiş veya az yağ ile yağlanmış fırın tepsisine simitleri dizin. Üzerine yumurta beyazlarını sürün. Pişirme ve Servis Önceden ısıtılmış fırında, simitler altın rengini alana kadar pişirin. Pişen sirkeli tuzlu simitleri fırından alın ve servis tabağına koyun. Afiyet Olsun Ekstra Bilgiler Sirkeli tuzlu simitler, hava almayan bir kapta saklandığında uzun süre tazeliğini korur. Ayrıca, simitlerin üzerine çörek otu veya haşhaş tohumu da serpebilirsiniz. Bu tarifte kullanılan sirke, simitlerin daha kıtır olmasını sağlar ve lezzetine lezzet katar. Simitlerinizi daha lezzetli hale getirmek için kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. |