Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara denildiğinde ilk akla gelenlerden biri, bu meşhur simittir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın geleneksel Türk mutfağına kadar uzanan bu lezzet, çağlar boyunca özelliğini ve popülaritesini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Eğer siz de bu muhteşem geleneksel Türk mutfağına bir göz atmak istiyorsanız, Ankara Simidini mutlaka denemelisiniz.

Ankara Simidi Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Göz kararı su

Üzeri için

  • Üzüm pekmezi
  • Kavrulmuş susam

Dip Not

Yapılışındaki en dikkat çekici unsur pekmezdir. Diğer şehirlerdeki simitlerin aksine, Ankara simidinde pekmez kullanılır ve simitler incecik ve özenle açılır. Ankara simidinin yoğun lezzeti ve çıtır çıtır olması da buradan gelir. Bu dip notu da sizinle paylaştıktan sonra, Ankara simidinin yapım aşamasına geçebiliriz.

Ankara Simidi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. Ortasına kuru mayayı ve tuzu ekleyin. Hamuru toparlamak için yavaş yavaş havuzun ortasına suyu dökerek hamuru kenarlara gelene kadar toparlayın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini bir streç film ile kapatarak en az iki saat dinlendirin. Hamur iyice kabardığında, bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve ortasına bir delik açarak simit şeklini verene kadar esnetin. Daha sonra eliniz ile son şeklini verin. Susamları, dilerseniz simit için satılan özel kavrulmuş susamlardan alabilirsiniz. Dilerseniz de evde bir teflon tavada susamları karıştırarak kavrulmuş susam elde edebilirsiniz. Tavsiyem, evde kendinizin hazırlamasıdır. Daha sonra hazırladığınız simitleri önce pekmeze, ardından susama batırıp, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine teker teker belirli aralıklarla dizin. Dizerken simitlerin kabaracağını hesaba katmalısınız. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında simitlerin üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis edilmesi önerilir ancak arzu eden soğuk olarak da tüketebilir.

Ekstra Bilgiler

Ankara Simidi, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde vazgeçilmez bir lezzettir. Sokak simitçileri tarafından her köşe başında bulunan bu eşsiz lezzet, Ankara'nın simgesi haline gelmiştir. Ayrıca, Ankara Simidi'nin kendine özgü kıvamı ve lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesi ve yapılışındaki özen sayesinde elde edilir. Bu nedenle, Ankara Simidi'ni denemek, Ankara kültürünün bir parçasını deneyimlemek anlamına gelir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Evde Simit Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Simit Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri