Açma simit kuru maya ile nasıl yapılır?
Kuru maya kullanarak evde nefis açma simitler yapmanın incelikleri bu tarifte saklı. Mayanın doğru şekilde aktifleştirilmesinden hamurun kıvamına, şekil verme tekniklerinden pişirme süresine kadar tüm detaylar adım adım anlatılıyor.
Açma Simit (Kuru Maya İle) TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Maya aktivasyonu: Ilık süt ve ılık suyu karıştırın. İçine şekeri ekleyip karıştırın. Kuru mayayı üzerine serpin ve 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin (üzeri köpüklenecek). 2. Hamur yoğurma: Derin bir kaba unu alın, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Mayalama: Hamurun üzerini nemli bezle örtüp sıcak bir yerde 1-1.5 saat kadar (iki katına çıkana dek) mayalanmaya bırakın. 4. Şekil verme: Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün (16-20 adet). Her parçayı elinizle uzun şeritler haline getirin. İki ucundan tutup bükerek simit şekli verin. 5. Son maya: Şekil verilmiş açma simitleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerini nemli bezle örtüp 15-20 dakika daha mayalandırın. 6. Pişirme öncesi: Önceden 180°C'de ısıtılmış fırına girmeden önce açma simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 7. Pişirme: 180°C fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






















.webp)





