Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir. Durum böyle olunca annelere gene iş düşüyor. Pastane simidini evde hazırlayıp, sıcak sıcak çocuklarınıza ikram etmek sizin de hoşunuza gidecek. Vereceğimiz tarifle aynı pastane simitlerinin lezzetini yakalayacaksınız.
Tarifimizde mahlep kullandık. Bunun tadını beğenmezseniz, koymayabilirsiniz. Ancak bir defa denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi bu lezzetli simitleri beraber yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Pastane simidi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • Simitleri bulamak için simitlik susam

Pastane simidi nasıl yapılır?


Önce yoğurma kabının içine elenmiş unu ilave edin. Bunun ortasını havuz şeklinde açarak, şekeri, yumurtayı, kuru mayayı, mahlebi, sıvı yağı ve yoğurdu koyun. Şimdi suyu azar azar ilave ederek, simit hamurunu yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra, hamurun üzerini örterek, mayalanması için ılık bir yere kaldırın. Yaklaşık olarak hamur iki katı oluncaya kadar mayalansın.

Hamur hazır olduğunda, yaklaşık ceviz kadar parçalara ayırın. Bunları uzun parçalar şeklinde hazırlayın. İkisini birbirine dolayarak, yuvarlayın ve simit şeklini verin. Uçlarını iyi kapatmaya dikkat edin. Bir tabağın içine hazırladığınız pekmez ve su karışımına simitleri bulayın. Buradan çıkarıp, diğer tabağın içine koyduğunuz simitlik susama iyice bulayın. Bunları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Tüm simitler hazırlanınca, bir süre tepsi mayası dediğimiz şekilde bekletin.

Pastane simitleri tepside mayalanırken, fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. İçine 1 kâse içinde su koymayı ihmal etmeyin. Çünkü simitler buharlı pişirilir. Pastanedeki fırınlar bu sistemle pişirir. Aksi halde simitleriniz sert olabilir. Kızgın fırına attığınız simitle kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir süre simitlerin ılınmasını bekleyin. Çayınızı demlediyseniz, pastane simidi ve peynirleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:21:45
Pastane Simidi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pastane Simidi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pastane Simidi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

Çay Simit

Çay simit, Türkiye'de markalaşan ve uzun süredir gelenek gibi yaşatılan çay simit ikilisini sanırım aranızda tatmayan yoktur. Eğer tatmayan varsa çok şey kay...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024