Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit yapmak size zor gelebilir. Ancak sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz. Üstelik sabah kahvaltısında, çay saatinde, konuklarınız geldiğinde sıcak simitleri ikram etmek gerçekten tercih sebebiniz olacak.
Simit hamurunu tam kıvamında hazırlar ve mayalandırırsanız, gerçekten pastaneden aldığınız gibi lezzetli simitler yaparsınız. Üstelik kendiniz yapınca, yapımından da emin olursunuz. Simit genellikle herkesin çocukluğundan kalan bir alışkanlığıdır. Bir simitle bile karnınızı doyurabilirsiniz. Yanında peynir ve çayla birlikte ise tadına doyulmaz. Özellikle sıcak yendiğinde, daha zevkli hale geliyor. Şimdi birlikte simitleri yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Evde simit yapımı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket instant kuru maya ya da yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı simitlik kavrulmuş susam

Evde simit nasıl yapılır?


Simit yapmak için size geniş bir yoğurma kabı gerekiyor. Bunun içine elenmiş unu koyun. Buna kuru mayanızı ilave edin. Yaş maya kullanacaksanız bunu toz şekerle kabartın. Malzemelerden toz şekeri ve tuzu da içine ilave edin.
Simit hamurunuz kulak memesi yumuşaklığından az sert olacak. Bu yüzden suyu ilave ederken dikkatli olun. Hamurun yoğrulma süresini de biraz uzun tutun. Daha sonra hamurun ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve mayalanmasını sağlamak için 1 saat kadar bekletin. Sıcak ortamda hamur daha kısa sürede mayalanacaktır.

Bu esnada sizlerde simitlik susamları geniş bir tabağın içine boşaltın. Eğer bu susamı bulamazsanız, susamları teflon tavanızın içinde kavurun. Simitler pişince susamların beyaz kalmaması için bunu yapıyoruz. Bir tabağın içinde de su ve üzüm pekmezini karıştırın. Su ve pekmez karışımı simit yapımında aynı ölçülerde yani bire bir olarak kullanılır.

Simit hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, evde simit yapımına başlayalım. Önce fırın tepsisini yağlayın ya da içerisine yağlı kâğıt açın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın. Bunu aynı uzun fitil gibi uzatın. İkinci parçayı da aynı şekilde yapın. Bunları birbirine dolayın ve uç kısımlarını birleştirin. Bu kapama kısmını iyi yapın ki, pişerken açılmasın. Bunları tepsiye yerleştirmeden önce pekmezli suya batırın, ardından susamlara bulayın. Eğer pekmezli suyu kaynatıp, simitleri içine sokarsanız, bu sıcak pekmezleme olur. Bu yöntem özellikle İzmir simidi yapımında kullanılıyor. İstediğiniz yöntemle evde simit yapabilirsiniz. Daha sonra simitleri tepsiye yerleştirin.

Bir süre tepsinin içindeki simitleri mayalandırın. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlatarak ısıtın. Simitler kızgın fırına atılacak. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişsinler. Bu arada fırının içinde 1 kâse su bulundurun. Normalde simit fırınları özel olduğundan, simitler buharlı şekilde pişer. Evde simit yapımı sırasında da sizler bu önlemi almalısınız. Pişen simitleri dışarı alarak, biraz ılıtın. Daha sonra yanında peynir, çay ve domatesle birlikte ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 16:05:51
Evde Simit Yapımı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Evde Simit Yapımı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Evde Simit Yapımı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

Çay Simit

Çay simit, Türkiye'de markalaşan ve uzun süredir gelenek gibi yaşatılan çay simit ikilisini sanırım aranızda tatmayan yoktur. Eğer tatmayan varsa çok şey kay...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024