Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok farklı malzeme ile lezzetlendirilerek servis yapılmaktadır. Bunların arasında sucuklu simit, kaşarlı simit, sosisli simit ve bunun gibi birden fazla çeşitte simitler hazırlanmaktadır.
Genellikle dışarıdan simit cafelerde hazır olarak tükettiğimiz sucuklu simidi sizde evde yapmak ister misiniz? Aslında evde sucuklu simit hazırlamak hiç de sanıldığı kadar zor değildir. Sadece yapmanız gereken kıvamında mayalı bir hamur hazırlamak ve ardından arasına sucuk ile kaşar peyniri rendesi harcını koyarak fırında pişirmektir. Özellikle ailenin bir arada olduğu hafta sonu sabah kahvaltısında ailenize bu mükemmel lezzeti hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Pazar kahvaltısında hoş sohbetler yaparken, aynı zamanda sucuklu simidin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer hala sucuklu simit tarifini merak ediyorsanız, en kısa zamanda denemelisiniz.

Sucuklu Simit İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 instant kuru maya
  • 5 su bardağı un

İçi için

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri rendesi

Üzerine

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek tabağı dolusu kavrulmuş susam
Sucuklu Simit Nasıl Yapılır?

İlk önce simidin susamını kavurmak için teflon tavanın içinde altını fazla açmadan susamları 10 dakika kadar kavuralım ve soğuması için bırakalım.
Simidin hamurunu yoğurmak için geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurtayı, sütü, sıvı yağı, toz şeker, tuzu ilave edelim ve parmak uçlarını kullanarak karıştıralım. Daha sonra Karışımın üzerine bir miktar un eleyerek kuru mayayı serpelim. Hafif karıştırdıktan sonra unu yavaş bir şekilde ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelince 30-40 dakika mayalanması için bırakalım. Eğer serin bir yerde mayalanacak ise mutlaka üzeri örtülmelidir. Bu arada sucukları ufak olacak şekilde doğrayalım ve üzerine kaşar peynirini rendeleyerek karıştıralım. Üzüm pekmezini su ile açalım ve sonra geniş derin bir tabağın içine alalım. Mayalanmış hamurdan bir elin avuç içine sığacak hamur parçaları alalım ve parmak uçlarını kullanarak oval bir hamur açalım. Ardından hazırladığımız sucuklu harçtan kenar kısımlarına harçtan koyalım ve içe doğru sarma yapıyormuş gibi saralım. Kısacası rulo şeklinde olacak. Simidi iki kenar kısmından tutalım önce pekmezli suya, daha sonra kavrulmuş susama batıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra sıkıştırmadan diziyoruz. 180 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırında pişirmeden önce 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Sonra fırını açıp 35-40 dakika arasında sucuklu simitleri üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 05:08:57
Sucuklu Simit ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sucuklu Simit Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sucuklu Simit"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024