Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genellikle mangalda pişirilmesine rağmen mangal kullanamayan kişiler tarafından da ızgara veya fırında da hazırlanabiliyor. Kebaplar Gaziantep mutfağının vazgeçilmeyen yemekleri arasında ilk sıralarda yer alırken simit adı verilen ince bulgur kullanılarak hazırlanan köfte farklı köfte çeşitleri bir hayli fazladır ve yaklaşık olarak yöresel mutfağına 30'a yakın köfte türü sığdıran bir damak sahip olan ildir.
Bu kebap çeşitleri arasında kendinden sıklıkla bahsettiren simit kebabıdır ve bu kebabın hazırlanışı da bir hayli kolaydır. Simit kebabının mükemmel ve yöresel lezzetinin yakalanması için kebap için kullanılacak kıymanın mutlaka özel çekim olması çok önemlidir. Bu lezzet içinde kıymanın orta yağlı olması kebabın lezzetine lezzet katacaktır.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gr orta yağlı özel çekim kıyma
  • 1 su bardağı ılık su içinde ıslatılmış ince bulgur yani köftelik bulgur
  • 1 avuç dolusu çam fıstığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 50 gr kadar fıstık içi
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Simit Kebabı Nasıl Yapılır?


Simit kebabı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tepsinin içine önceden ılık su içinde ıslattığımız simit bulgur ile özel çekim kıymayı ekleyerek başlayalım.
Üzerine dövülmüş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru soğan ve 1 bağ incecik kıyılmış maydanozu ilave edelim. Ardından harcın üzerine kırmızı pul biber, karabiber, tarçın, köfte baharatı, kimyon, çam fıstığı ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcını yoğurmaya başlayalım. Ancak yoğurma işlemi tıpkı çiğ köftede olduğu gibi bütün gücümüzle yani döver şekilde yoğurmamız gereklidir. Yoğurma işleminin daha iyi olması ve tüm köftelik harcın birbirini sıkıca kavraması için de arada bir ellerimizi ıslatmayı ihmal etmeyelim. Köftelik harcımız arttık istediğimiz kıvama geldikten sonra harcımızda fındıktan biraz daha irice parçalar alalım ve bu parçaları avuç içimizde yuvarlayarak ızgara şişlerine geçirelim. Köftelik harcın tamamı bitinceye kadar köfteleri şişlere geçirerek hazırlayalım. Hazır hale gelen köfteleri artık ya mangal ateşinde ya da ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz kebapları servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirmeyi ihmal etmeyelim. Arzuya göre simit kebabının yanına marul yaprakları ve soğan halkaları ilave ederek simit kebabımızı sıcak sıcak servise sunalım. Yöresel özelliğe sahip olan simit kebabını sizlerde çok beğeneceksiniz ve sofralarınızda yer vererek bu şahane lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:02:50
Simit Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Kebabı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Simit Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024