Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız yufkadan da bu böreği yapabilirsiniz. Böylesi daha lezzetli olacaktır. Simit börek adı üstünde simide benzer. Her bir yufkadan dörder adet börek çıkmaktadır.
Siz gelecek konuklarınızın sayısına göre yufkayı alabilirsiniz. Hem lezzetli oluyor hem de sunumu kolay oluyor. Sonradan kesme derdiniz olmuyor. Böreğimizi peynirli harç kullanarak hazırladık. Bu malzemeyle börek piştiğinde daha çıtır lezzetli olur. Ancak ıspanaklı, patatesli, kıymalı, patlıcanlı gibi farklı iç malzemeleri de kullanabilirsiniz. Yufkanız varsa hemen simit börek yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Simit börek için gereken malzemeler

  • 6 adet yufka (Bununla 24 adet simit börek çıkacak)
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısını böreğin üzerine ayırın)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik tercihen zeytinyağı

Böreğin iç harcı için

  • 250 gram az tuzlu beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Üzerine sürmek için

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı üzüm pekmezi
Simit börek nasıl yapılır?

Önce börek için kullanacağımız sosu hazırlayalım.
Kâsenin içine yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, yumurtaları kıralım. İçine sütü, sıvı yağı koyarak iyice malzemeler karışana kadar çırpalım. Gerekirse karıştırıcı kullanabilirsiniz. Tezgâhın üzerine yufkanın birini açın. Bunu dörde üçgen şeklinde bölün. (+) şeklinde bölmelisiniz. Bu yufka parçalarının her yerine hazırladığınız sosu bolca sürün. Üçgen şekildeki yufkaların geniş olan kısmına iç harcından koyacaksınız. Bu nedenle hemen beyaz peyniri ezerek, karabiber ve kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın. Peyniriniz lezzetliyse böreğiniz de daha güzel olur. Bundan yeterince yufkanın geniş yerine koyun. Her bir parçayı rulo şeklinde sararak, simit şeklinde yuvarlayın. Uç kısımlarını birbirine geçirin. Fırında böreği pişireceğiniz tepsiye yağlı kâğıt serdikten sonra hazırlanan simit börekleri içine yerleştirin. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son olarak kâsede yumurta sarısı, zeytinyağı ve pekmez karışımıyla hazırladığınız üst malzemesini simit böreklerin üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıttıysanız hemen tepsiyi fırına atın. Üzerleri kızarınca simit börek de pişmiş olur. Fırından alarak, ilk sıcaklığı geçince hemen ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:18:39
Simit Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Simit Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Simit Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024