Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir ya da sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltıların vazgeçilmez çörekleridir. Sabah akşam her zaman yenilebilir ve çok fazla tercih edilir. İnsanlar acıktıkları zaman hemen poğaça ya da simidi tercih ederler.
Yanında sıcacık bir çay veya ayran lezzetine lezzet katar. Yeni fırından çıktığı zaman çıtır çıtır, yumuşacık olur. Yendikçe yenesi gelir. Her pastanede günlük olarak sabah akşam üretilir ve taze olur.

Susamlı poğaça tarifi

  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Susam
İçi için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Susamlı poğaçanın hazırlanış şekli: Un elenir ve havuz şeklinde açılır. Kenarlarına tuz atılır. Ilık sütün içine maya ve şeker konulur. Diğer malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalanmış sütte eklenir ve hamur iyice yoğurulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenen hamurlar el yardımı ile açılır. İnce ince maydanoz doğranır ve peynirle karıştırılır. Açılan hamurların içerisine peynir koyulur ve kapatılır.
Pekmezli suya batırılır daha sonra susam dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.

Mayalı poğaça tarifi malzemeleri
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
İç malzemesi için
  • İsteğe göre kıyma
  • Patates
  • Peynir

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Mayalı poğaça yapılış şekli: Un havuz şeklinde açılır. Suyun içerisine şeker ve maya katılır ve mayalandırılır. Diğer tüm malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalı suda ilave edilerek yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. Yarım saat mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılır, açılır ve içerisine istenilen malzeme koyulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür ve çöre otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ve ılık bir şekilde servis edilir.

Simit tarifi: 
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar elenmiş un
Üzeri için 
  • Pekmez
  • Susam
Simit tarifi hazırlanış şekli: Ilık su ve maya bir kapta mayalandırılır. Daha sonra ılık süt, sıvı yağ, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilir ye yoğurulur. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bezelere ayrılır ve halka şekli verilir. Sulanmış pekmeze daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir ve yarım saat tepside dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 20 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.

Kaşarlı simit tarifi malzemeleri: 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı elenmiş un
İçi için
  • Kaşar peyniri
  • Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam
Kaşarlı simit tarifi hazırlanış şekli: Un ve maya karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ, toz şeker, tuz karıştırılır. Unlu karışım kaba yavaş yavaş ilave edilir. Yavaş yavaş su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bir tabağa pekmez ve su koyulur. Hamur 15 parçaya eşit bir şekilde ayrılır. Kaşar peyniri ince bir şekilde dilimlenir. Bezeler açılır ve içerisine kaşar peyniri koyularak rulo şeklinde kapatılıp halka şekli verilir. Önce pekmezli sosa daha sonra susama batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir ve servis edilir.
21.01.2024 17:06:20
Poğaça Simit Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Poğaça Simit Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Poğaça Simit Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024