Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) kandil geceleri adı verilir. Bu gecelerde yapılan ibadetler haricinde ikramlarda yapılmıştır. Parmak kalınlığında susamlı ya da susamsız simitler yapılmıştır. Bu simitler kandil gecelerinde yapıldığından adı kandil simidi olarak kalmıştır.
Günümüzde artık her fırında ve her gün temin edilmesi mümkündür.

Kandil simidi, simidin minyatür halidir. Yağ ve karbonhidrat açısından zengindir. Kilosuna dikkat eden bayanlar için 100 gram kandil simidi 477 kal. Olduğunu söylemekte fayda vardır.

Kandil Simidi Malzemeleri

  • 200 gram margarin (Oda sıcaklığında beklemesi gerek)
  • 2 adet yumurta sarısı (Aklarını atmayınız üzeri için lazım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı)

Üzeri için

  • 2 tane yumurta akı
  • Susam ya da çörek otu

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?


İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayıralım. Geniş karıştırma kabına yumurta sarısını aktaralım ve sırasıyla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Karıştırarak malzemeleri birbirleriyle harmanlayalım. Bu esnada geç ısınan bir fırınımız varsa bize kolaylık olsun ve zamandan kazanmamız için fırınımızı 200 dereceye getirerek ısınmasını sağlayalım.
Malzeme karışımına geri dönerek son malzemelerimiz olan un ve kabartma tozumuzu bir elek yardımıyla (Un içinde topaklanma olabilir bunu önlemek için) azar azar eleyerek malzememize ilave edelim. Oluşan harcımızı kulak memesi kıvamında ve elimize yapışmayacak şekle gelene kadar yoğuralım.

Kıvama gelen hamurumuzu tezgâhımıza ya da geniş bir alana alarak küçük parçalara ayıralım. Genelde ceviz büyüklüğünde olması ideal olanıdır. Kopardığımız parçaları tek tek yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar haline getirip daire şekli olması kaydıyla uçlarını birleştirelim. Bu şekilde kandil simidinin görüntüsünü elde etmiş olduk. Geri kalan tüm hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayalım.

Fırın tepsisini yağlayarak ya da altının tutmasından korkuyorsanız yağlı kâğıt sererek oluşan minyatür kandil simidlerimizi ilk önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batıralım ve tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim. Önceden ısınmış fırında simitlerin üzeri kızarana dek pişirelim (25 dk yeterli). Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 12:22:03
Kandil Simidi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kandil Simidi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

Çay Simit

Çay simit, Türkiye'de markalaşan ve uzun süredir gelenek gibi yaşatılan çay simit ikilisini sanırım aranızda tatmayan yoktur. Eğer tatmayan varsa çok şey kay...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024