Ev Yapımı Simit

Ev Yapımı Simit, simit genellikle sokak satıcılarından, pastanelerden ve fırınlarından alınsa da evde de rahatlıkla yapılabilir. Sadece bazı küçük püf noktalarına dikkat etmek yeterlidir. Ülkemizde yöreden yöreye simidin yapımında küçük farklar olsa da sonuçta aynı malzemeler kullanılarak yapılır. İzmir usulü simitte kullanılan pekmez kaynatılırken Ankara usulü simitte pekmez kaynatılmadan hazırlanır.
Ayrıca simit farklı yörelerde farklı isimlerle anılır. Örneğin simide İzmir'de gevrek adı verilir. Evde yapımı simitte en fazla fırında pişirirken zorluk çekilebilir. Çünkü dışarıda satılan simitler buharlı fırınlarda pişirilmektedir. Sade simit yemek istemeyenler simitlerin içerisine istediği gıdaları koyabilir. Örneğin kıymalı, kaşarlı, sucuklu, patatesli, peynirli ve ıspanaklı gibi türleri yapılabilir.

Ev Yapımı Simit İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar su

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Ev Yapımı Simit Nasıl Yapılır?


Ev yapımı simit tarifinde hamurun tutulması için derin bir kâse tercih edilmelidir. Kâsenin içerisine un konularak unun ortası havuz gibi açılır. Havuzun ortasına tuz, şeker ve kuru maya konur. Üzerine yavaş yavaş sıcak süt konularak etrafı unlardan içeriye doğru hamur yoğrulmaya başlanır.
Hamur tutulurken süt kullanılmasının amacı hamurun daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını dağlar. Simit hamurunun kıvam bulması için yoğurma işlemi esnasında una yavaş yavaş su ilavesi yapılır. Simit hamuru biraz sert hazırlanmalıdır. Hamur tutulurken kullanılan kulak memesi kıvamı tabirinden biraz daha sert olmalıdır. Hamurun ne kadar uzun süre yoğrulması hamurun o kadar kıvam bulmasını sağlar. Hamur kıvam bulunca üzeri ıslak bezle örtülerek mayalanması için en az 30-40 dakika beklenmelidir. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Koparılan parçalar uzun çubuk şeklini alacak şekilde yuvarlanır. Yuvarlanan hamur kıvrılarak halka şekline getirilir ve iki ucu birleştirilir. Tüm hamur parçaları için aynı işlem uygulanır. İçerisine harç konulacak olan simit hamurları poğaça gibi yuvarlak bir şekilde avuç içinde açılır. Açılan hamurun ortasına istenilen malzemeler konularak kapatılır. Ev yapımı simidin pişirileceği fırın tepsisinin tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır. Diğer bir yandan üzeri için pekmez hazırlığı yapılır. Bunun için geniş bir tencerede pekmez ve su iyice kaynatılır. Pekmez daha sonra yayvan bir kaba alınır. Beyaz susamlar teflon tavaya konularak yüksek ateşte yağsız bir şekilde kavrulur. Hazırlanan simit hamurları önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama batırılarak teker teker fırın tepsisine dizilir. Tüm simitler aynı şekilde hazırlanarak fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan ev yapımı simitler oda sıcaklığında bir müddet ılındıktan sonra servis tabağına alınır. Yanına çay demleyerek sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 07:34:57
Ev Yapımı Simit ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ev Yapımı Simit Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ev Yapımı Simit"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Simit Hamuru

Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simid...
Devamını Oku

Simit Ekmeği

Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerle...
Devamını Oku

Mayasız Simit Tarifi

Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerim...
Devamını Oku

Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın g...
Devamını Oku

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağ...
Devamını Oku

Simit

Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır...
Devamını Oku

Sütlü Simit Tarifi

Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanis...
Devamını Oku

Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti...
Devamını Oku

Pekmezli Simit

Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde...
Devamını Oku

Simit Fırını

Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımc...
Devamını Oku

Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tarif...
Devamını Oku

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahv...
Devamını Oku

1 Simit Kaç Kalori?

1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pratik...
Devamını Oku

Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir....
Devamını Oku

Tuzlu Simit

Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere ...
Devamını Oku

Evde Simit Yapımı

Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit ...
Devamını Oku

Simit Peynir

Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ve ilk ...
Devamını Oku

Kandil Simidi

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) ka...
Devamını Oku

Simit Kurabiye

Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayı...
Devamını Oku

Mayalı Simit

Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerin...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024