{ "title": "Tuzlu Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/tuzlu-simit.jpg", "date": "19.01.2024 07:01:07", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misafirlere sunulan poğaçaların yanında gerekse sabah kahvaltılarında, evde kolayca az malzemeyle yapılan tuzlu simit tarifini sizlerle paylaşacağım.

Tuzlu Simit Malzemeleri
Tuzlu Simit Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına koyalım. Elimizle ezmeye başlayalım, daha sonra yoğurdumuzu sıvı yağı ve diğer malzemeleri karıştırıp en son unu yavaş yavaş ekleyelim. Yoğurup hamur kıvamına getirelim. Hamurdan istenilen büyüklükte hamur koparıp simit şekli verelim. İlk önce yumurta beyazına sonra da susama batırıp yağladığımız fırına dizelim. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tuzlu simit hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }