{ "title": "Sütlü Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.web.tr/images/sutlu-simit-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 15:51:11", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanistan'da sıkça özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmektedir. Balkanlarda yer alna birçok ülkede de gevrek adı ile sunulmaktadır. Simit in tarihi oldukça eski ye dayanmaktadır. Genelde tek başına tüketilen simit kahvaltılarda çay, peynir, zeytin ve reçelle de yenmektedir. Günümüzde simit fırınlar da simit evlerinde, sokakta seyyar satıcılar da satılmaktadır.

Sütlü simit tarifi; evde yapılabilecek olan bu tarif lezzetli olduğu gibi kahvaltılar da gün toplantılarında beğenilerek yenmekte ve görüntüsü ile de göz doldurmaktadır.

Sütlü Simit Malzemeleri
Sütlü Simit Üzeri için
Sütlü Simit Nasıl Yapılır?

İlk önce ılık sütün içine maya ve şekeri atıp kenara alıyoruz. Derince bir karıştırma kabında 2 su bardağı un katıp içerisine su, sıvı yağ ve maya attığımız sütü ilave ediyoruz. Tuzunu da kattıktan sonra başlıyoruz yoğurmaya kalan unu da ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Hamur olarak ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bekletmeden hemen şekil veriyoruz. Şekiller hazır aldığımız simitler şeklinde yuvarlak olmalıdır. Bu şekli ise şöyle yapabiliriz. Mandalina büyüklükte iki hamur alıyoruz, iki hamuru da elimizde yuvarlayıp 2 adet uzun şekil oluşturuyoruz ve birbirine dolayarak burgu yapıyoruz. Böylece orta da birleştirip simit şeklini vermiş oluyoruz. Önce pekmezli suya daha sonra bolca susama batırıyoruz. Tepsiye diziyoruz ve yaklaşık 1 saat öyle bekletiyoruz ve sonra 200 derecede 30 35 dk kadar pişiyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }