{ "title": "Sucuklu Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Sucuklu-Simit-97.jpg", "date": "21.01.2024 05:08:57", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok farklı malzeme ile lezzetlendirilerek servis yapılmaktadır. Bunların arasında sucuklu simit, kaşarlı simit, sosisli simit ve bunun gibi birden fazla çeşitte simitler hazırlanmaktadır. Genellikle dışarıdan simit cafelerde hazır olarak tükettiğimiz sucuklu simidi sizde evde yapmak ister misiniz? Aslında evde sucuklu simit hazırlamak hiç de sanıldığı kadar zor değildir. Sadece yapmanız gereken kıvamında mayalı bir hamur hazırlamak ve ardından arasına sucuk ile kaşar peyniri rendesi harcını koyarak fırında pişirmektir. Özellikle ailenin bir arada olduğu hafta sonu sabah kahvaltısında ailenize bu mükemmel lezzeti hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Pazar kahvaltısında hoş sohbetler yaparken, aynı zamanda sucuklu simidin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer hala sucuklu simit tarifini merak ediyorsanız, en kısa zamanda denemelisiniz.

Sucuklu Simit İçin Gerekli Malzemeleri
İçi için
Üzerine
Sucuklu Simit Nasıl Yapılır?

İlk önce simidin susamını kavurmak için teflon tavanın içinde altını fazla açmadan susamları 10 dakika kadar kavuralım ve soğuması için bırakalım. Simidin hamurunu yoğurmak için geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurtayı, sütü, sıvı yağı, toz şeker, tuzu ilave edelim ve parmak uçlarını kullanarak karıştıralım. Daha sonra Karışımın üzerine bir miktar un eleyerek kuru mayayı serpelim. Hafif karıştırdıktan sonra unu yavaş bir şekilde ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelince 30-40 dakika mayalanması için bırakalım. Eğer serin bir yerde mayalanacak ise mutlaka üzeri örtülmelidir. Bu arada sucukları ufak olacak şekilde doğrayalım ve üzerine kaşar peynirini rendeleyerek karıştıralım. Üzüm pekmezini su ile açalım ve sonra geniş derin bir tabağın içine alalım. Mayalanmış hamurdan bir elin avuç içine sığacak hamur parçaları alalım ve parmak uçlarını kullanarak oval bir hamur açalım. Ardından hazırladığımız sucuklu harçtan kenar kısımlarına harçtan koyalım ve içe doğru sarma yapıyormuş gibi saralım. Kısacası rulo şeklinde olacak. Simidi iki kenar kısmından tutalım önce pekmezli suya, daha sonra kavrulmuş susama batıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra sıkıştırmadan diziyoruz. 180 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırında pişirmeden önce 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Sonra fırını açıp 35-40 dakika arasında sucuklu simitleri üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }