Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağılır ve mükemmel bir lezzeti vardır. Yiyen herkesi kendine hayran bırakan bu enfes sirkeli tuzlu simidin tarifi de bir o kadar kolaydır. Sadece bir defa yaptıktan sonra eminim ki sizde müptelası olacaksınız. Özellikle de çay saatlerinde çay ile harika gidiyor uzun süre bayatlamayan bu tarifi buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdi bu enfes sirkeli tuzlu simit tarifini yapmaya başlayalım.
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Bir kâse susam
Bir paket margarin (Oda ısısında)
Yeterince un
Bir çay bardağı sirke
Bir çay kaşığının ucu ile tuz
Bir çay kaşığı karbonat
Bir yemek kaşığı toz şeker
Bir çay bardağı sıvı yağ
İki tane yumurta
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Bu enfes tarif için derince bir kabın içine oda ısısında olan margarini alın ve üstüne karbonat ile sirkeyi de ilave edin kabarsın. Daha sonra yumurtalardan birini ve öbürünün de yalnızca sarısını ilave edin. Diğer yumurtanında beyazını ayırın (Üstüne sürmek için). Daha sonra tuzu, şekeri ve sıvı yağını en sonda unu azar, azar ilave ederek çok yumuşak bir hamur yoğurun. (Hamur elinizden ayrıldığı an olmuş demektir.) Daha sonra hamurlardan küçük, küçük koparın ve simit şeklini verin ve susama bulayın yağlı kâğıt sermiş olduğunuz ya da az yağ ile yağlamış olduğunuz fırın tepsisi içine simitleri dizin ve üstüne yumurta beyazlarını sürün. Pişirmeye verin pişen sirkeli tuzlu simitleri fırından alın ve servis tabağına koyun.