{ "title": "Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/simit.jpg", "date": "20.01.2024 08:33:17", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır. Üzeri susamlı halka şekilde bir görünümü vardır.

Kaşar Peynirli Simit Malzemeleri
İçi için
Simitlerin üzeri için
Simit Nasıl Yapılır?

1,5 su bardağı ılık suyun içerisinde yaş mayayı iyice ezin ve 5 dakika dinlendirin. Derin bir yoğurma kabına 3 su bardağı un ilave edin. Mayayı, sütü ve sıvı yağı da ilave ederek iyice yoğurun. Tuzu, şekeri, sirkeyi ve 2 su bardağı daha unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Duruma göre yarım çay bardağı daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru toparlayıp üzerini de bir bezle örtün. 40 dakika kadar ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Mutfak serin ise eğer fırını 45 dereceye ayarlayın ve 15 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru normal olarak bezelere ayırın. Hazırlanan bezeleri hafifçe un serpilen tezgâhta çay tabağından biraz daha ufak açmalısınız. Ortasına isteğe göre kaşar peyniri ilave edin ve kapatın. Hazırladığınız simidi önce pekmezli suya daha sonra susama bulayın. Hazırladığınız tepsiye yağlı kâğıt serin ve hazırlanan simitleri tepsiye dizin. Tepside 20 dakika daha mayalanmaya bırakmalısınız. Tepside de mayalandıktan sonra biten simitlerin üzerine bıçakla birkaç çizik atın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
" } ] }