{ "title": "Simit Kurabiye", "image": "https://www.simit.web.tr/images/simit-kurabiye(1).jpg", "date": "21.01.2024 11:00:10", "author": "Sinem çevik", "article": [ { "article": "Simit Kurabiye, Simit kurabiye, malzeme bakımından ekonomik ve yapımı da oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayın yanında ikram ettikleri bu simit kurabiye simit tadında gevrek bir kurabiyedir. Ağızda gevrekliğinden dolayı lezzetli bir dağılım yapar. Oldukça lezzetli ağızda dağılan harika bir kurabiye çeşididir.

Simitli kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Simit kurabiye nasıl yapılır?

Bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini koyun. Malzemeleri sırası ile yoğurdu, sıvı yağını, tuzu, kabartma tozunu margarinin üzerine koyun ve unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin. Ardından da hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlanır ve halka şekli verilir. Halka şekli verilen hamuru önce yumurta akına sonra da bolca susama batırarak tepsiye yağlı kâğıt koyalım. Hamurları susama batırınca yağlı kâğıt üzerine dizin. 180 dereceli fırında kurabiyelerimizi pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }