{ "title": "Simit Kebabı", "image": "https://www.simit.web.tr/images/simit-kebabi.jpg", "date": "20.01.2024 12:02:50", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genellikle mangalda pişirilmesine rağmen mangal kullanamayan kişiler tarafından da ızgara veya fırında da hazırlanabiliyor. Kebaplar Gaziantep mutfağının vazgeçilmeyen yemekleri arasında ilk sıralarda yer alırken simit adı verilen ince bulgur kullanılarak hazırlanan köfte farklı köfte çeşitleri bir hayli fazladır ve yaklaşık olarak yöresel mutfağına 30'a yakın köfte türü sığdıran bir damak sahip olan ildir. Bu kebap çeşitleri arasında kendinden sıklıkla bahsettiren simit kebabıdır ve bu kebabın hazırlanışı da bir hayli kolaydır. Simit kebabının mükemmel ve yöresel lezzetinin yakalanması için kebap için kullanılacak kıymanın mutlaka özel çekim olması çok önemlidir. Bu lezzet içinde kıymanın orta yağlı olması kebabın lezzetine lezzet katacaktır.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri
Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

Simit kebabı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tepsinin içine önceden ılık su içinde ıslattığımız simit bulgur ile özel çekim kıymayı ekleyerek başlayalım. Üzerine dövülmüş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru soğan ve 1 bağ incecik kıyılmış maydanozu ilave edelim. Ardından harcın üzerine kırmızı pul biber, karabiber, tarçın, köfte baharatı, kimyon, çam fıstığı ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcını yoğurmaya başlayalım. Ancak yoğurma işlemi tıpkı çiğ köftede olduğu gibi bütün gücümüzle yani döver şekilde yoğurmamız gereklidir. Yoğurma işleminin daha iyi olması ve tüm köftelik harcın birbirini sıkıca kavraması için de arada bir ellerimizi ıslatmayı ihmal etmeyelim. Köftelik harcımız arttık istediğimiz kıvama geldikten sonra harcımızda fındıktan biraz daha irice parçalar alalım ve bu parçaları avuç içimizde yuvarlayarak ızgara şişlerine geçirelim. Köftelik harcın tamamı bitinceye kadar köfteleri şişlere geçirerek hazırlayalım. Hazır hale gelen köfteleri artık ya mangal ateşinde ya da ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz kebapları servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirmeyi ihmal etmeyelim. Arzuya göre simit kebabının yanına marul yaprakları ve soğan halkaları ilave ederek simit kebabımızı sıcak sıcak servise sunalım. Yöresel özelliğe sahip olan simit kebabını sizlerde çok beğeneceksiniz ve sofralarınızda yer vererek bu şahane lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }