{ "title": "Simit Hamuru", "image": "https://www.simit.web.tr/images/simit-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 09:01:26", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simidi sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, acıktığınız an ayak üstü bile tüketebilirsiniz. Simit çok sevilen ayrı bir lezzettir. Bu makalemizde sizlere simit hamuru yapılışını ve simit hamuruyla simit tarifi oluşturacağız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Simit Hamuru İçin Gereken Malzemeleri
Simit Hamuru Üzeri için
Simit hamuru Nasıl Yapılır?

Bir bap içerisine bir miktar ılık sütü ve yaş mayayı ilave ederek mayayı iyice eritelim. Maya kabardığı zaman içerisine kalan sütü, ılık suyu, sıvı yağı, tuzu da ilave edelim ve bütün malzemeleri iyice karıştıralım. Azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim (Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır) ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölelim ve uzunlamasına yuvarlayıp incelmesini sağlayalım. Uzunlamasına yuvarlanan hamuru aralıklı olarak dilim dilim yapalım. Daha sonra dilimlenen hamurların uçlarını birleştirerek daire şekli oluşturalım. Hazırlanan simit hamuru önce su ile karıştırılan pekmeze daha sonra da susama bulanarak tepsiye dizilmelidir. Bütün işlemler yapıldıktan sonra hazırlanan hamurları tepside 25 dakika daha mayalanması için bekletelim ve mayalanan simit hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım. Simitleri sıcak sıcak ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }