{ "title": "Simit Çeşitleri", "image": "https://www.simit.web.tr/images/simit-cesitleri.jpg", "date": "19.01.2024 05:51:38", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti yaşayabilirsiniz. Özellikle okula giden çocuklara sahip anneler için çeşitli simit tarifleri oldukça önemlidir. Her annenin evde rahatlıkla hazırlayabileceği birbirinden enfes simit çeşitleri ile çocuklarının belenme saatlerini mükemmel bir ziyafete çevirmek isteyen anneler simit çeşitleri tariflerimizi gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca soğuk kış aylarında bir fincan sıcak çay eşliğinde misafirlerinize iç huzuruyla ikram edebilen simit aynı zamanda kalori açısından da zengin değildir. Simidin bu özelliği sayesinde diyet yapan kişiler tarafından ana öğün ya da ara öğünlerde bir adet simit tüketilebilir.

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Haşhaşlı Simit Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı simit hazırlığımıza ilk olarak 1 adet yumurta sarısını küçük bir kâsenin içine alarak üzerine haşhaş ilave ederek bir kenara bırakıp daha sonra simitlerin üzerine süreceğiz. Ardından yoğurma kabımıza elenmiş unun haricinde tüm simit malzemelerini ilave ederek homojen bir şekilde harmanladıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek simit hamurumuzu yoğurarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğrulan hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirerek hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak önce avuç içimizde yuvarladıktan sonra hamuru orta kısmından delerek simit şekline getirelim. Yağlanmış fırın tepsimize hazırladığımız simitleri yan yana sıralayalım. Simitlerin üzerine daha önce kullanmak üzere ayırdığımız yumurta sarısını simitlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürdükten sonra simitlerin üzerine haşhaş serpiştirerek 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verip simitler kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Mahlepli Simit

Mahlepli Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Mahlepli Simit Nasıl Yapılır?

Mahlepli simit hazırlığımıza öncelikle yoğurma kabımızın içine un haricinde diğer tüm mahlepli simit malzemelerini ilave edip karıştırdıktan sonra üzerine elenmiş unu azar aza ilave ederek simit hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Güzelce yoğrularak ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda pürüzüz bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra simit şekline getirerek önce yumurta beyazına arkalı önlü buladıktan sonra tekrar arkalı önlü susama bulayarak yağlanmış fırın tepsimize yan yana dizelim. Tüm hamuru tamamladıktan sonra fırınımızı 190 derecede önceden ısıtarak tepsimizi fırına vererek simitler üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen simitleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar dinlendirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Simit

Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Kaşarlı simit hazırlığımıza ilk olarak yoğurma kabımıza elenmiş unu ekleyerek başlayalım. Ardından unun ortasını havuz şekline getirerek 1 paket yaş maya ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu elimizden geldiği kadar pürüzsüz bir şekilde yoğurmamız oldukça önemlidir. Yoğrularak kıvam alan hamurumuz hazır hale geldikten sonra mayalanması için üzerini temiz bir mutfak havlusu ile kapatarak yarım saat kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Hamurumuz mayalanırken bide bu esnada üzüm pekmezi ve suyu bir kabın içine alarak iyice karıştıralım. Ardından kaşar peynirini dililer şekline getirerek hazırlayalım ve kavrulmuş susamları da uygun bir kabın içine alarak hazırlayalım.

Daha sonra hamurumuzun iyice mayalandığından emin olduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayarak üzerine bastırdıktan sonra içine dilimlenmiş kaşar peyniri koyarak üzerini poğaça şeklinde kapatalım. Ardından Kaşarlarını koyarak kapattığımız kaşarlı simitleri pekmezli suyun içine batırdıktan sonra susama bulayarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayarak 10-15 dakika kadar da tepside bekleterek 190 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek kaşarlı simitler nar gibi kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartarak sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }