{ "title": "Simit Börek", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Simit-Borek-73.jpg", "date": "19.01.2024 11:18:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız yufkadan da bu böreği yapabilirsiniz. Böylesi daha lezzetli olacaktır. Simit börek adı üstünde simide benzer. Her bir yufkadan dörder adet börek çıkmaktadır. Siz gelecek konuklarınızın sayısına göre yufkayı alabilirsiniz. Hem lezzetli oluyor hem de sunumu kolay oluyor. Sonradan kesme derdiniz olmuyor. Böreğimizi peynirli harç kullanarak hazırladık. Bu malzemeyle börek piştiğinde daha çıtır lezzetli olur. Ancak ıspanaklı, patatesli, kıymalı, patlıcanlı gibi farklı iç malzemeleri de kullanabilirsiniz. Yufkanız varsa hemen simit börek yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Simit börek için gereken malzemeler
Böreğin iç harcı için
Üzerine sürmek için
Simit börek nasıl yapılır?

Önce börek için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Kâsenin içine yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, yumurtaları kıralım. İçine sütü, sıvı yağı koyarak iyice malzemeler karışana kadar çırpalım. Gerekirse karıştırıcı kullanabilirsiniz. Tezgâhın üzerine yufkanın birini açın. Bunu dörde üçgen şeklinde bölün. (+) şeklinde bölmelisiniz. Bu yufka parçalarının her yerine hazırladığınız sosu bolca sürün. Üçgen şekildeki yufkaların geniş olan kısmına iç harcından koyacaksınız. Bu nedenle hemen beyaz peyniri ezerek, karabiber ve kıyılmış maydanozla birlikte harmanlayın. Peyniriniz lezzetliyse böreğiniz de daha güzel olur. Bundan yeterince yufkanın geniş yerine koyun. Her bir parçayı rulo şeklinde sararak, simit şeklinde yuvarlayın. Uç kısımlarını birbirine geçirin. Fırında böreği pişireceğiniz tepsiye yağlı kâğıt serdikten sonra hazırlanan simit börekleri içine yerleştirin. Kalan 5 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son olarak kâsede yumurta sarısı, zeytinyağı ve pekmez karışımıyla hazırladığınız üst malzemesini simit böreklerin üzerine sürün. Fırını 200 derecede ısıttıysanız hemen tepsiyi fırına atın. Üzerleri kızarınca simit börek de pişmiş olur. Fırından alarak, ilk sıcaklığı geçince hemen ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }