{ "title": "Poğaça Simit Tarifleri", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Pogaca-Simit-Tarifleri-55.jpg", "date": "21.01.2024 17:06:20", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir ya da sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltıların vazgeçilmez çörekleridir. Sabah akşam her zaman yenilebilir ve çok fazla tercih edilir. İnsanlar acıktıkları zaman hemen poğaça ya da simidi tercih ederler. Yanında sıcacık bir çay veya ayran lezzetine lezzet katar. Yeni fırından çıktığı zaman çıtır çıtır, yumuşacık olur. Yendikçe yenesi gelir. Her pastanede günlük olarak sabah akşam üretilir ve taze olur.

Susamlı poğaça tarifi
Üzeri için
İçi için
Susamlı poğaçanın hazırlanış şekli: Un elenir ve havuz şeklinde açılır. Kenarlarına tuz atılır. Ilık sütün içine maya ve şeker konulur. Diğer malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalanmış sütte eklenir ve hamur iyice yoğurulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenen hamurlar el yardımı ile açılır. İnce ince maydanoz doğranır ve peynirle karıştırılır. Açılan hamurların içerisine peynir koyulur ve kapatılır. Pekmezli suya batırılır daha sonra susam dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.

Mayalı poğaça tarifi malzemeleri
İç malzemesi için
Üzeri için
Mayalı poğaça yapılış şekli: Un havuz şeklinde açılır. Suyun içerisine şeker ve maya katılır ve mayalandırılır. Diğer tüm malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalı suda ilave edilerek yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. Yarım saat mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılır, açılır ve içerisine istenilen malzeme koyulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür ve çöre otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ve ılık bir şekilde servis edilir.

Simit tarifi: 
Üzeri için 
Simit tarifi hazırlanış şekli: Ilık su ve maya bir kapta mayalandırılır. Daha sonra ılık süt, sıvı yağ, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilir ye yoğurulur. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bezelere ayrılır ve halka şekli verilir. Sulanmış pekmeze daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir ve yarım saat tepside dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 20 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.

Kaşarlı simit tarifi malzemeleri: 
İçi için
Kaşarlı simit tarifi hazırlanış şekli: Un ve maya karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ, toz şeker, tuz karıştırılır. Unlu karışım kaba yavaş yavaş ilave edilir. Yavaş yavaş su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bir tabağa pekmez ve su koyulur. Hamur 15 parçaya eşit bir şekilde ayrılır. Kaşar peyniri ince bir şekilde dilimlenir. Bezeler açılır ve içerisine kaşar peyniri koyularak rulo şeklinde kapatılıp halka şekli verilir. Önce pekmezli sosa daha sonra susama batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir ve servis edilir.
" } ] }