{ "title": "Pekmezli Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/pekmezli-simit.jpg", "date": "22.01.2024 00:44:59", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde zorluk çekilmektedir. Annelerin imdadına ise pekmezli simit yetişmekte olup çocuklara ancak bu şekilde tüketimi sağlanmaktadır. Özellikle çocuklara olmak üzere sağlık açısından oldukça faydalı olup her annenin yapması gerekmektedir. Sabah kahvaltı yapmayan çocuklara özellikle simit yapılarak sevdirilmektedir. Çünkü çocukların zevkle tükettiği şeylerden biri olmaktadır simit. Özellikle çocukların fastfood yiyeceklerinden kendini almaları için beslenmelerine koyulabilecek en sağlıklı yiyecek olmaktadır.

Pekmezli simit malzemeler
Pekmezli Simit Üzeri için
Pekmezli Simit Nasıl Yapılır?

İlk olarak 4 bardak unumuzu eleyerek içine mayayı ve tuzunu ilave edelim iyice karıştıralım. Birbirine karışmaları için iyice karıştırılmalıdır daha sonra 2 yemek kaşığı pekmezi, 1,5 bardak ılık su ile karıştırarak unlu yapılmış olan karışıma ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Yoğurduktan sonra üstünü kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika dinlendirmeye alınmalıdır ya da temiz olan bir poşetin içine koyarak ağzını bağlayıp bekletilebilir ve her zaman, daha çabuk mayalanması sağlanır. Mayalama işlemi tamamlandıktan sonra simit şekli vermek için hamurumuzu yumaklara ayıralım. Daha sonra simit şekli verdiğimiz hamuru önce pekmezli suya sonra da susama batırarak unlanmış ya da yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizilmelidir. Son olarak önceden ısıtılmış olan fırına koyarak 20 dakika boyunca üzeri pembeleşene kadar kızartalım. Dışı çıtır çıtır içi göz göz olup kokusu mis gibi olana kadar pişirelim ve fırından çıkartarak sıcak sıcak servis yapalım.
" } ] }