{ "title": "Mayasız Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Mayasiz-Simit-Tarifi-92.gif", "date": "21.01.2024 13:04:45", "author": "ayse nur kedici", "article": [ { "article": "
Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerimiz canı simit isteyen çocuklarımız için oldukça pratik bir şekilde hazırlayabiliriz. Sizin de tarif listenizde ilk sırada yer almasını tavsiye ettiğimiz bir lezzet.

Mayasız Simit İçin Malzemeleri
Mayasız simitüzeri için
Mayasız simit Nasıl Yapılır?

Daha sonra beklememek için biz hamurumuzu hazırlarken fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Derince bir kabın içerisinde yumurtaları köpürene dek çırpalım. Yumurtaların üzerine yoğurdu ekleyip sırasıyla sıvı yağı, margarini, tuzunu, karbonatını ve alabildiğine unu kulak memesi kıvanma gelene dek yoğuralım, yoğurma sürecinde ise hamurun kıvamına göre azar miktarlarda un koyma işlemine devam edebiliriz. Hamurumuzun kıvamı ellerimize yapışmasına göre anlaşılabilir: Hamurumuz elimize yapışmamalıdır. Un elendikten sonra hamurumuza eklenirse ağzımızda daha güzel tat bırakacaktır. Farklı bir kapta ise pekmez ve 1 kahve fincanı suyu karıştıralım.

Hamurumuz hazır olduğunda içinden minik parçalar alarak önce çubuk ardından da çubukların ucunu birleştirerek yuvarlak simit şeklini verelim. Tüm hamurlarımızı ilk olarak pekmezli suya batıralım. Ardından üzerlerini susamlayalım. Fırın tepsimizin üzerine yağlı kâğıt serelim eğer yağlı kağıdımız yoksa sıvı yağ ile tepsimizin iç yüzeyini yağlayarak simitlerimizi sıra sıra dizelim. Ardından 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştirelim. Simitlerimizin üst kısımları kıpkırmızı olana dek pişirmeye devam edelim. Arzu ettiğimiz takdirde simidimizin içerisine damak tadımıza göre iç hazırlayarak farklı tatlar elde edebiliriz. Servisinde taze hazırlanmış sıcacık bir çay ile ağzımızda muhteşem bir tat bırakacaktır. Mayasız simidimiz servise hazır afiyet olsun.
" } ] }