{ "title": "Mayalı Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/mayali-simit.jpg", "date": "21.01.2024 03:44:40", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Mayalı Simit, Simit doyurucu olup tadıyla da kişileri kendisine hayran bırakan bir pasta türü olmaktadır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerinde, sabah kahvaltılarında ya da özel misafirlerinde yaptıkları pratik ve zaman almayan pastalarından olmaktadır. Kişiler genellikle dışarıdan alarak arada bir değişiklik yaparak midesini sevindirmektedir. Fakat annelerin evde yapmış olduğu simitler hem lezzetli hem taze hem de güvenilir şekilde tüketmemizi sağlamaktadır. Mayalı simit diğer simitlere göre biraz daha farklı olup herkesin yapmadığı bir simit türü olmaktadır. Çoğu bayan yapamam diye korktuğu için deneme gereği bile duymamaktadır.

Mayalı simit malzemeler
Mayalı Simit Nasıl Yapılır?

İlk olarak bütün malzemeleri derin bir tencereye alarak iyice yoğuralım. Ancak susam ve yumurta sarısı hariç. O ürünler kenarda sırasını beklemeye alınmalıdır. Yoğurulan hamurun üstünü kapatarak ılık ya da sıcak bir ortamda 50 dakika boyunca yani yaklaşık bir dakika boyunca bekletelim ve dinlenmeye bırakalım. Daha sonra beklemiş ve dinlenmiş olan hamuru 14 eşit parçaya bölelim ve her birine simit şekli verelim. Hazırlanan simitler için bir tepsiyi yağlayalım ya da tepsi içerisine yağlı kâğıt serelim. Yağlanmış olan tepsiye sıra sıra dizelim. Üstüne 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış olan 1 yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Bu şekilde 25 dakika böylece bekletelim. Daha sonra önceden ısıtılmış olan fırına koyarak üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişmiş olan simidi sıcak sıcak servis yapalım.
" } ] }