{ "title": "Kurabiye Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Kurabiye-Simit-33.jpg", "date": "19.01.2024 05:53:00", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağızda dağılan harika bir tarif olarak kurabiye simit bilinir. Özellikle kurabiye cinsi yiyeceklerin çocuklarında çok severek tükettiği ve hemen, hemen her evde çokça yapılan bir kurabiye türüdür. Şimdi tuzlu ve tatlı olarak yapılan kurabiye simit için gerekli malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Kurabiye Simit İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kurabiye Simit Nasıl Yapılır?

Kurabiye simit tarifi için öncelikle derince bir kap ayarlanarak oda sıcaklığında bekleyen margarini kap içerisine alın. Daha sonra sırasıyla sıvı yağı, yumurta, su ve sirkeyi ilave ederek karışımı güzelce karıştırın. Kap içerisinde karıştırılan kurabiye simit harcının içerisine tuz ve kabarma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sonrasında karışım üzerine karıştırma esnasında azar, azar göz kararı un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yoğrulan kurabiye simit hamurunun kulak memesi kıvamına gelene kadar un katmaya ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra hazırlanan hamuru alarak küçük parçalar halinde ayırın ve her hamur parçasını bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Açılan kurabiye hamurunu daha sonra isteğe bağlı çay bardağı veya su bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesin ve açılan hamurun orta kısmından küçük yuvarlak bir aparat yardımı ile delik açın. Daha sonra hazırlanan hamurları yumurtaya bulamak için küçük bir kâse içerisine yumurtayı kırın karıştırın ve kurabiye simit hamurlarının ön tarafını yumurtaya bulayarak fırın tepsisi içerisine sırası ile dizin ve üzerine bolca susam serpin ve daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine tepsiyi yerleştirerek kurabiye simitler kızarana kadar pişirin ve gevrek ağızda dağılan kurabiye simitlerimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }