{ "title": "Kaşarlı Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/kasarli-simit.jpg", "date": "20.01.2024 15:19:48", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Kaşarlı Simit, Simit çeşidi oldukça çok olup yetişmek oldukça imkânsız olmaktadır. Fakat günümüzde hamarat annelerimizin yapmış olduğu simitler akşam çaylarında, sabah kahvaltılarda ve öğle aralarında oldukça zevkle tüketilmektedir. Daha sonra da kilo aldım diye kıvranmaktayız. Ancak kaşarlı simit diğer simit türlerine göre oldukça lezzetli olmaktadır. Hemen hemen her bayanın çay yanına tercihi olmakta ve pratik oluşu ile neredeyse her gün yapılabilen bir simit türüdür. Kişiler ancak kaşarlı simitlerden yaparak satışa kadar sunmaktadır. Annelerin yapabileceği oldukça basit bir tarif olup çocukların beslenmelerine koyarak hem içleri rahat ederek okula yollayabilir hem de çocukların karnını tok tutabilecek bir tür pasta tarifi olmaktadır. Ayrıca herkesin damak tadına uygun olmaktadır. Yaşlısından gencine herkesin tüketebileceği bir yiyecek olmaktadır. Özellikle kahvaltılarda ekmek yerine simit tüketimi oldukça artmaktadır. Çünkü hem çeşit olmakta hem de mideler bayram etmektedir.

Kaşarlı simit malzemeler
İçi için
Kaşarlı Simit Üzeri için
Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Dışı çıtır içi yumuşak olan tam bir simit poğaça türüdür. İlk olarak mayayı sıvıları karıştıralım ve unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurarak elde edelim. Daha sonra hazırlanmış olan hamuru bir kenara alarak 1 saat hem mayalandıralım hem de dinlenmeye bırakalım. Mayalanmış olan hamuru dinlendikten sonra istediğimiz şekli vererek içine kaşarını koyalım ve kapatalım daha sonra önce pekmezli suya daha sonra da susama batırarak hazır duruma getirelim. Hazırlanan simitleri yağlı kâğıt serili olan tepsimize dizerek önceden ısıtılmış olan fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar simidi pişirelim ve üstü kızardıktan sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım.
" } ] }