{ "title": "Gevrek Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.web.tr/images/gevrek-simit-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 08:17:02", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahvaltılarında değil öğün aralarında açlık hissi duyduğunuz her an tüketebileceğiniz bir lezzet. Fakat sabah kahvaltılarında çay simit keyfi bir başkadır. Bu makalemizde gevrek simit tarifi, yapılışında kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Gevrek Simit Malzemeleri
Gevrek Simit Üzeri için
Gevrek Simit Nasıl Yapılır?

İlk olarak 5 su bardağı unu yoğurma kabına alalım. Daha sonra kuru mayayı, şekeri, tuzu ilave edelim ve yardımıyla karıştıralım. Ardından suyu ve sıvı yağı da ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Gerek görüldüğü zaman unu ilave etmeye başlayabilirsiniz. Yani hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un edilmesi gerekir. Daha sonra hazırlanan hamurdan parçalar alarak elimizle tezgâhta uzatıp simit şeklini oluşturalım. Hazırlanan simit hamurlarını yağlı kâğıt serili olan tepsiye dizelim ve üzerini kalın havlu peçeteyle kapatalım. Çok hafif ıslatalım ve üzerine tekrar temiz bir örtü serelim. Bu işlem hazırlanan hamurun daha çabuk mayalanmasını ve iyi olmasını sağlar. Mayalanma işlemi yaklaşık olarak 45 dakika olmalıdır. Daha sora ayrı olarak pekmezli su ve susamı hazırlayarak ilk önce pekmezli suya batırın ve sonra susama bulayarak tekrar tepsiye yerleştirin. Tabi bu işlemi yaptığınızda dikkatli olarak ve iki elimizle kavrayıp yavaşça yapmalısınız. En son olarak ise fırını 180 dereceye getirelim, simit hamuru olan tepsiyi fırına sürelim ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kontrollü pişirelim. Pişen simitler fırın içerisinde kontrol edilip öyle fırından alınması gerekir. Aksi taktirde simitler hamur kalabilir. Bu şekilde gevrek simit tarifi tamamlanmış oldu.

Afiyet olsun.
" } ] }