{ "title": "Evde Simit Yapımı", "image": "https://www.simit.web.tr/images/evde-simit-yapimi.jpg", "date": "21.01.2024 16:05:51", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde simit yapmak size zor gelebilir. Ancak sandığınız kadar zor olmadığını göreceksiniz. Üstelik sabah kahvaltısında, çay saatinde, konuklarınız geldiğinde sıcak simitleri ikram etmek gerçekten tercih sebebiniz olacak. Simit hamurunu tam kıvamında hazırlar ve mayalandırırsanız, gerçekten pastaneden aldığınız gibi lezzetli simitler yaparsınız. Üstelik kendiniz yapınca, yapımından da emin olursunuz. Simit genellikle herkesin çocukluğundan kalan bir alışkanlığıdır. Bir simitle bile karnınızı doyurabilirsiniz. Yanında peynir ve çayla birlikte ise tadına doyulmaz. Özellikle sıcak yendiğinde, daha zevkli hale geliyor. Şimdi birlikte simitleri yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Evde simit yapımı için gerekli malzemeler
Üzeri için malzemeler
Evde simit nasıl yapılır?

Simit yapmak için size geniş bir yoğurma kabı gerekiyor. Bunun içine elenmiş unu koyun. Buna kuru mayanızı ilave edin. Yaş maya kullanacaksanız bunu toz şekerle kabartın. Malzemelerden toz şekeri ve tuzu da içine ilave edin. Simit hamurunuz kulak memesi yumuşaklığından az sert olacak. Bu yüzden suyu ilave ederken dikkatli olun. Hamurun yoğrulma süresini de biraz uzun tutun. Daha sonra hamurun ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve mayalanmasını sağlamak için 1 saat kadar bekletin. Sıcak ortamda hamur daha kısa sürede mayalanacaktır.

Bu esnada sizlerde simitlik susamları geniş bir tabağın içine boşaltın. Eğer bu susamı bulamazsanız, susamları teflon tavanızın içinde kavurun. Simitler pişince susamların beyaz kalmaması için bunu yapıyoruz. Bir tabağın içinde de su ve üzüm pekmezini karıştırın. Su ve pekmez karışımı simit yapımında aynı ölçülerde yani bire bir olarak kullanılır.

Simit hamurunuz yeteri kadar mayalandığında, evde simit yapımına başlayalım. Önce fırın tepsisini yağlayın ya da içerisine yağlı kâğıt açın. Hamurdan ceviz kadar parçalar koparın. Bunu aynı uzun fitil gibi uzatın. İkinci parçayı da aynı şekilde yapın. Bunları birbirine dolayın ve uç kısımlarını birleştirin. Bu kapama kısmını iyi yapın ki, pişerken açılmasın. Bunları tepsiye yerleştirmeden önce pekmezli suya batırın, ardından susamlara bulayın. Eğer pekmezli suyu kaynatıp, simitleri içine sokarsanız, bu sıcak pekmezleme olur. Bu yöntem özellikle İzmir simidi yapımında kullanılıyor. İstediğiniz yöntemle evde simit yapabilirsiniz. Daha sonra simitleri tepsiye yerleştirin.

Bir süre tepsinin içindeki simitleri mayalandırın. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlatarak ısıtın. Simitler kızgın fırına atılacak. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişsinler. Bu arada fırının içinde 1 kâse su bulundurun. Normalde simit fırınları özel olduğundan, simitler buharlı şekilde pişer. Evde simit yapımı sırasında da sizler bu önlemi almalısınız. Pişen simitleri dışarı alarak, biraz ılıtın. Daha sonra yanında peynir, çay ve domatesle birlikte ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }