{ "title": "Diyette Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Diyette-Simit-19.jpg", "date": "21.01.2024 14:29:54", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet yapanlara önerilmez. Diyette simit yemek isteyenler gün içinde bir simitten fazla tüketim yapmamalıdır. Ortalama 1 sokak simidi kalori olarak 5 dilim beyaz ekmeğe eşdeğerdir. Üzerindeki susam ile kalorisi diyet yapanlar için çok yüksek olur.

Simit besin ve enerji ögeleri: Diyette simit tüketmeden önce besin değerlerini öğrenmekte fayda var. Eğer ağır diyette değilseniz pek ala tüketebilirsiniz. Yine de alışkanlık haline getirmemeye dikkat edin. Bir adet simit 100 gram olarak hesaplanmıştır. Bu simitte 52 gram karbonhidrat vardır. Yüksek karbonhidrat kilo alımını desteklemez ama kilo vermeyi zorlaştırır. 9.4 gram protein vardır ve bu proteinin neredeyse tamamı üzerindeki pekmez şurubu ve susamdan gelir. Toplam yağ oranı 2 gramdan azdır, bu nedenle masum görünebilir. Lif olarak 3 gram ihtiva eder ve bu oldukça düşüktür. Sodyum, potasyum magnezyum gibi mineraller eser miktarda vardır. Vitamin ise yok denecek kadar azdır. Yukarıdaki istatistikler incelendiğinde diyette simit için şu yargılar verilebilir:
Bunlara ek olarak simidi kendi evinizde yaparsanız, hamuru tam tahıllı unlardan yaparsınız. Tuzu az katabilirsiniz. Yumurta katarak proteini arttırabilirsiniz. Son olarak porsiyonları 100 gramdan düşük yaparak sokak simidinin alternatifini yaratabilirsiniz. Diyette simit yemek isteyenler için en sağlıklı yöntem bu olacaktır.
" } ] }