{ "title": "Çıtır Simit Tarifi", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Citir-Simit-Tarifi-48.jpg", "date": "19.01.2024 11:46:27", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Çıtır Simit Tarifi, simit özellikle her yaştan insanın en çok severek tükettiği bir hamur işidir. Çoğunlukla her sokak başında, parklarda, okul önlerinde ya da pastanelerde simit bulmak mümkündür. Simit en çok sabah kahvaltılarında vazgeçilmeyen en nefis lezzetlerden birisidir. Özellikle ara öğünlerde yanında peynir, domates, salatalık ile yenebilecek en nefis atıştırmalıklardan bir tanesidir. Sabahları erken saatlerde iş başı yapan çalışanların sabah çayının yanında simit mutlaka vardır. Her zaman dışarıdan hazır olarak almaya alıştığımız sıcacık çıtır simit tarifini sizlerde istediğiniz zaman evinizde hazırlayabilirsiniz. Çocuğu okula giden her annenin kesinlikle beslenme menüsünün bir gününde simit günü bulunmaktadır. Sizde evde kendi elleriniz ile çocuklarınızın beslenmesi için çıtır si, mit tarifinden faydalanarak mükemmel simitler pişirebilirsiniz. Hatta eve gelen dostlarınıza sabah kahvaltısında simit ziyafeti yaşatabilirsiniz. Her zaman dışarıdan ya da simit fırınından aldığınız sıcacık çıtır simit tarifini sizde evde denemek istemez misiniz? Şimdi tam sırası sizde hemen tarifi yapmaya başlayın ve pazar kahvaltısında eşinize ve çocuklarınıza sürpriz yaparak hazırlayabilirsiniz.

Çıtır Simit Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Çıtır Simit Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce yaş mayayı kâsenin içerisine alalım ve üzerine toz şeker ile bir miktar ılık su ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın. Daha sonra geniş bir yoğurma kabının içine unu eleyin, ardından tuzunu ve kabaran mayayı ilave edin. Ilık suyu yavaş bir şekilde katarak hamuru yoğurmaya başlayın. Çıtır simidi yaparken en önemli aşama yoğurma kısmıdır. Yoğurma işlemini biraz uzun tutun ve sert bir hamur hazırlamaya gayret edin. Normalde her zaman kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması istenir, ancak çıtır simitte biraz sert bir hamur hazırlamak gerekir. Çıtır simit hamurunu yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bez ile örtüp yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Simidin hamuru dinlenirken bu arada tencerenin içerisine üzüm pekmezi ile suyu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Hamurun mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra göz kararı büyüklükte bezeler alalım ve simidin şeklini verelim. Özellikle simidi kapattığınız ucun açılmaması için iyi birleştirmeniz gerekiyor. Daha sonra hazır olan simitleri pekmezli suyun içine batırıp çıkardıktan sonra susama buluyoruz ve simitler birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisini yağlayıp diziyoruz. Önceden 230 dereceye ayarlanarak ısınan fırında simitleri pişiriyoruz. Simit fırında çok hızlı piştiği için mutlaka başında bekleyin, aksi halde simitler yanar ve emekleriniz boşa gidebilir. Fırında pişen simitleri çıkardıktan sonra servis tabağına alalım. Yanında peynir, domates ve salatalık eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }