{ "title": "Ankara Simidi", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Ankara-Simidi-67.jpg", "date": "19.01.2024 06:59:20", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın geleneksel Türk mutfağına kadar uzan bu lezzet çağlar boyunca özelliğini ve popülerliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Gerek yapılışı Sizde bu muhteşem Geleneksel Türk Mutfağına bir göz atmak istiyorsanız, Ankara Simidini mutlaka denemelisiniz.

Ankara Simidi Malzemeleri
Üzeri için
Dip Not: Yapılışındaki pekmez gözüme çarpmaktadır. Diğer İstanbul simitlerinin aksine Ankara simidin de pekmez kullanılmakta ve simitler incecik ve özenle açılmaktadır. Ankara simidinin yoğun lezzeti ve çıtır çıtır olması da buradan gelse gerek bu dip notu da sizinle paylaştıktan sonra Ankara simidinin yapım aşamasına geçebiliriz.

Ankara Simidi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın. Ortasına kuru mayayı ve tuzu atarak, hamuru toparlamak için yavaş yavaş havuzun ortasına suyu dökerek hamuru kenarlara gelene kadar toparlayın. Kulak memesine gelen hamurun üzerini bir streç rulo ile kapatarak en az iki saat dinlendirin. Hamur iyice kabardığında bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın ve ortasına bir delik açarak simit şeklini verene kadar esnetin. Daha sonra eliniz ile şekil verin. Susamları dilerseniz simit için satılan özel kavrulmuş susamlardan alın. Dilerseniz de evde bir teflon tavanın içine susamları atıp karıştırarak, kavrulmuş susam elde edin. Tavsiyem evde kendinizin hazırlamasıdır. Daha sonra hazırladığınız simitleri önce pekmez daha sonra susama batırıp, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine teker teker belirli aralıklarla dizin. Dizerken simitlerin kabaracağını da hesaba katmanız gerekir. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında simitlerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edilmesi önerilir ancak arzu eden soğuk olarak da tüketebilir.

" } ] }