{ "title": "Açma Simit", "image": "https://www.simit.web.tr/images/Acma-Simit-38.jpg", "date": "21.01.2024 12:55:36", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tariflerinde ezber bozan bir hamur yapısı vardır. Simit ile açma tarifini aynı anda tek bir tarifte buluşturan bu hamur işinin hemen hemen her kahvaltı sofrasında yerini aldığını söylememiz mümkündür. Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Açma Simit Malzemeleri
Üzeri için
Açma Simit Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru yoğuracağımız bir yoğurma kabını alarak içine ılık süt ve suyu ekleyin. Daha sonra yaş mayayı ve toz şekerini içine atarak, yaş mayanın erimesini bekleyin. Daha sonra elinizle iyice çırparak yaş mayanın dağılmasını sağlayın. Daha sonra sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını içine atıp iyice karıştırın. Son olarak bir süzgeç yardımı ile unu eleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığından daha cıvık bir hale gelene kadar yoğurun. Hamuru diğer poğaça hamurlarına göre daha cıvık çünkü hamur yaş mayadan dolayı iyice kabaracaktır. Daha sonra yoğurma kabının kapağını kapatıp üzerini softa bezi ile sarıp sıcak bir ortamda yaklaşık olarak iki saat dinlendirip mayalanması için bekletin.

Mayalanan hamura şekil vermek için elinizi sıvı yağ ile bulayın. Daha sonra cıvık olan hamurdan orta bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, arasına margarin sürün ve elinizle kapatıp simit şekli verir gibi sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında simitlerin kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Sıcak ve soğuk olarak servis edebilisiniz.
" } ] }